COOKER COOLER İÇİN EN İYİ ÜRÜNLER

TrackSense Pro Micro
Basınç ve Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİCRO - BASINÇ VE SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Micro
Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİCRO - RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Mini
Dahili Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİNİ - DAHİLİ SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Mini
Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİNİ - RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ

Ocak Soğutucu Validasyonu (Makara ve Spiral)



Sürekli döner ocaklarda, yatay silindirler olan çoklu hazneler ("kabuklar") kullanır. Silindirler için teneke kutu aktarım mekanizmaları, sistem daima senkronize olacak ve tahrik mekanizmasının hızı, prosesi kontrol etmenin birincil aracı olacak şekilde bağlanır. Sterilizasyon birinci bölme (ler) de yapılır ve ikinci bölme (ler) de soğutulur. Bir besleme cihazı, tenekeleri besleme valfinden tencerenin döner makarasına iletir. Kabuk kutularında serbestçe dönerek ısı aktarım hızını önemli ölçüde artıran ürün ajitasyonuna neden olur.

Sabit spiral ile birlikte çalışan makara, kutuyu pişirme buharından geçirir. Sürekli spiralleme hareketi ve kutunun silindir boyunca dönmesi, her kutuya daha da hızlı ve daha hızlı bir pişirme sağlar.

Pişirme işleminin sonunda, teneke kutular, bir transfer valfı vasıtasıyla benzer bir işlemin yavaşça soğuduğu soğutucu ünitesine beslenir. Kutular işlendiğinde çıkış valfinden çıkarlar.

Bazı sistemler, birden fazla sterilizasyon veya soğutma kabı kullanarak belirli ısıtma ve soğutma kalıpları elde eder, böylece sistem yedi kabuğa kadar çıkabilir.

Bu sistemlerde sıcaklık, basınç ve teneke rotasyonların validasyonu için sadece uygun armatürler kullanılarak teneke kutulara monte edilen TrackSense® kablosuz veri kaydedicileri kullanılabilir. Tipik olarak çoğu ürün yaklaşık 120-135 °C'de sterilize edilecektir.

Döner ocak soğutucularında işlenen tipik ürünler:


  • Meyve

  • Sebze

  • Hazır yemekler

  • Çorbalar

  • Bebek maması formülleri

  • Süt Ürünleri


Ocak Soğutucu - Proses



Sıcaklık Dağılımı ve Isı Penetrasyon Testleri:
Sıcaklık Dağılımı testi, odaların düzgün bir sıcaklıkta olmasını sağlamak için tasarlanmıştır ve Isı Penetrasyon testinin amacı, güvenli bir termal işlemin oluşturulması için ürünün belirli bir ocak soğutucusunda ısıtma ve soğutma davranışını belirlemektir, ve üründeki “soğuk noktayı” bulmak ve tüm ürünlerin planlanan ısıyı almasını sağlamak için proses sapmalarını değerlendirmek.

Yeni ocak soğutucularının sıcaklık dağıtım çalışmalarını gerektirdiği ve onarım veya yeniden tasarlanan makinelerin de sıcaklık dağıtım çalışmalarını gerektirdiği varsayılabilir. Kutu dönüşlerinin sayısı (RPM) azalıyor ve transfer vanalarındaki basınç düşüyorsa, bu makinenin bakıma ihtiyacı olduğunu gösterebilir.

Sıcaklık Dağılımı ve Isı Penetrasyon testleri, her bir ocak / soğutucuda ve her ürün ve kap için yapılmalıdır.

Ocak Soğutucu - Zorluklar



Döner Ocaklı Soğutucularda her gün farklı işleme parametreleri kullanılarak birçok ürün üretilir, bu da benzersiz kimliklere sahip ürünlerin geliştirilmesine neden olur, ancak periyodik olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi gereken birkaç kritik faktör vardır:

Ürünlerin güvenliğini ve kalitesini etkileyen haznedeki kabul edilebilir ısı.

  • Ürünün Fo-Değeri hesaplamaları.

  • İç ve dış basınç ölçümleri.

  • İşleme sırasında kutu dönüşleri (RPM) sayısı.

  • TrackSense kablosuz veri kayıt cihazlarının dahili montajı.


Isı Penetrasyonu
Ürünün “soğuk noktasındaki” ölçümler önemli bir hata kaynağıdır ve bu nedenle Ellab her seri için doğruluk ve tekrarlanabilirlik sağlayan çok çeşitli bağlantı parçaları sunar.

Sürekli Ocak Soğutucularında, ürün kabı içine monte edilen TrackSense® Mini veya Micro gibi yalnızca en küçük kablosuz veri kaydediciler kullanılabilir. Genellikle kaydedici ne kadar küçükse, potansiyel karıştırma etkilerini en aza indirdiği ve teneke kutu üst boşluğu üzerindeki etkiyi azalttığı için o kadar iyidir. Tepe boşluğu büyüklüğünün oldukça kritik olduğu durumlarda, kutudaki kaydedici hacmine izin vermek için bazı ürünlerin çıkarılması gerekebilir.

Ocak Soğutucusu - Yönergeler



Herhangi bir ölçüm yapmadan önce, aşağıdakilere uygun ekipman kullanmak iyi bir fikirdir:

  • ISO 9001 Sertifikası

  • FDA 21 CFR 113 Termal Olarak İşlenmiş Düşük Asitli Gıdalar

  • 21 CFR part 11 Elektronik İmzalar

  • CE ve UL Onayları

  • cGMP veya GAMP5

  • ISO / IEC 12207 Yazılım yaşam döngüsü süreçleri

  • IFTPS Yönergeleri

  • Yerel yetkililer tarafından yayınlanan yönergeler

  • Önerilen Test Cihazları

  • Kalibre edilmiş sistem, proses dağıtım sistemi içindeki sıcaklığı ve basıncı doğru bir şekilde izlemek ve kaydetmek
    için yeterli kanallarla donatılmalıdır.

  • Kabuk içindeki işlem sıcaklıklarını yeterli şekilde izlemek için yeterli doğrulukta ve yeterli miktarda TrackSense® kablosuz veri kaydedicileri kullanın.

  • Veri kaydediciler sıcaklık ve basıncı test boyunca bir dakikayı aşmayacak şekilde yeterli aralıklarla kaydetmelidir.


 
Önerilen Yönergeler

  • Başlangıç ​​sıcaklığı kaydedilmelidir

  • Makara hızına bağlı olarak 6-20 sıcaklık kaydedici önerilir

  • En az bir Basınç kaydedicisi

  • 1-15 saniyelik örnekleme süresi

  • Normalde algılanan “soğuk nokta” geometrik merkezdedir.

  • Hazneyi teste başlamadan önce gerçek işleme parametreleri için tasarlananla aynı sıcaklık ve basınca getirin.

  • Bir referans alete (ETI) karşı sensörlerin doğruluğunu kontrol edin.

  • Herhangi bir sensör referansın 0,3 ° C'si içinde olmalıdır.

  • Herhangi bir sensör arasındaki maksimum sapma 0,6 ° C'den fazla olmamalıdır.


Ocak Soğutucusu - Yöntem



Sistemi Seçme
Bir termokupl sistemi her zaman gerçek zamanlı bir sistem olma avantajına sahiptir, ancak Ocak Soğutucusunun doğası, bu tür üretim makinelerinde kullanılmasını önler. Yine de özel problara sahip Tencere Soğutucu simülatörlerinde ve teneke rotasyonuna izin vermek için bir kayma teması kullanılabilir.
TrackSense® kablosuz veri kayıt sistemi, işlemden sonra bilgisayara indirilen verileri günlüğe kaydeder. Bu, Ocak Soğutucusuna daha kolay ve daha hızlı monte edilir ve MINI ve MICRO kaydedicilerin küçük boyutu, bunları uygulama için ideal hale getirir.

Belgeler - Standart ValSuite Raporları

  • Yorumlar: Teknik özellikler ve test ekipmanları.

  • Limit Raporu: Sıcaklık, Basınç, F0-Değerleri.

  • Zaman Olay İşaretleyicileri: CUT, Dengeleme, Tutma, Soğutma.

  • Gelişmiş Doğrulama Raporu: Sıcaklık, Basınç, F0-Tüm süreç kriterlerinin başarılı / başarısız göstergeli değer değerlendirmesi.

  • İstatistik Raporları: Tüm parametrelerin Min, Maks, Ortalama, Delta.

  • Isı Penetrasyonu: Top Hesaplamaları.

  • Word Belgeleri.

  • Birim: Prob konumunu gösteren grafikler veya fotoğraflar


ValSuite™ Yazılım Raporları | COOKER COOLER

COOKER-COOLERS-COMMENT-SAMPLE
COOKER-COOLERS-GRAPH-SAMPLE
COOKER-COOLERS-LIMIT-SAMPLE
COOKER-COOLERS-ROTATION-REPORT-SAMPLE
COOKER-COOLERS-STATISTIC-SAMPLE